Снимка: novini.bgДнес премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му

...
Снимка: novini.bgДнес премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му
Коментари Харесай

БСП внася подписка за отстраняването на Пламен Георгиев от КПКОНПИ

Снимка: novini.bg

Днес премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му остави малка врата за изплъзване, съветвайки го или да си подаде оставка, или да излезе в дълъг отпуск. Разбира се, Пламен Георгиев незабавно се възползва от тази малка врата и излезе в отпуск. Това е метод да се замете случая и да се не помни от обществото. Ние от Българска социалистическа партия не одобряваме това решение. Ние настоявахме за неговата оставка. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията, написа novini.bg.

,,Ето за какво считаме още на следващия ден да внесем подписка в Народното събрание с искане за отстравянето на Пламен Георгиев от КПКОНПИ, както и на неговия заместител поради неуредици с имотните заявления. Напомням ви, че Георгиев беше определен от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Оперативна програма и " Воля ". Ние бяхме срещу неговия избор и метода, по който бе основана комисията``, добави Нинова и разгласи, че няма да влязат в Народното събрание, а просто ще внесат подписката.

Лидерът на социалистите разгласи, че ще предложи няколко ограничения за битка против корупцията по високите етажи на властта в границите на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

,,По този метод ще разберем дали имаме волята да се оправим с казуса с корупцията``, посочи тя.

,,Не считаме да се връщаме в Народното събрание, тъй като този парламент е привършен политически и морално поради безпринципната търговия за запазване на кворума. Ние сме разнообразни, не желаеме да участваме в това статукво``, заяви Корнелия Нинова.

,,Номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър е неприятна вест. Това е явен знак, че държавното управление няма предпочитание да преодолее проблемите в правосъдната система. Той показва всички неприятни практики на законодателството, той е некадърен да чуе друг мотив, даже от експерти``, разяснява по тематиката с номинацията на Данаил Кирилов Крум Зарков.

,,Не мога да се сетя за законодателен скандал, в който да не е бил замесен Данаил Кирилов. Номинацията му е скандална и неуместна. Тя граничи с провокация към публичното мнение, като че ли държавното управление се пробва да тества до каква степен може да стигне търпението на българските граждани``, сподели още Зарков.

От своя страна Елена Йончева определи Цветан Цветанов като лицето на корупцията в България, цитирайки публикация в един от немските вестници.

,,Освен това той се дефинира като " Цветанов плюс ". Бихме желали да попитаме какво значи това? Дали значи, че той приготвя огромни операции на изборния развой?``, попита представителят на опозицията.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР